ANNONS

Gick på stöldrunda i Mörby – stal mobil, marmelad och marsipan

Mobil, marmelad, marsipan, stöld, Mörby centrum
Fråga: Vad blir det om man mixar högteknologisk teknik med sötsaker? Svar: I det här fallet blir en man åtalad för stöld och häleri.
En 48-årig man åtalas för stöld och häleri efter att ha stulit marmelad, marsipan och mobiltelefon i Mörby centrum.
ANNONS

I november förra året fick en väktare i Mörby centrum syn på en man som enligt väktaren verkade trött och slö. Han såg att mannen, som är i 48-årsåldern, stod i en butik och höll två burkar marmelad i sin hand. Väktaren blev sedan tvungen att lämna butiken för ett annat larm.

När han lite senare såg samma man gå in en annan butik som säljer mobiltelefoner satte sig väktaren vid ett café och iakttog mannen. När 48-åringen plockade bort larmanordningen på mobiltelefonen började det att tjuta och väktaren gick in och grep mannen.

I väskan låg en Ipad, marmelad och marsipan

I 48-åringens väska låg de två marmeladburkarna som han hade hållit i tidigare och ett paket marsipan. Dessutom fanns en Ipad i väskan som hade stulits av en torgsäljare i Liljeholmen. Den hade anmälts stulen samma dag.

Mannen säger i polisförhör att han inte minns mycket av dessa händelser då han hade varit påverkad av alkohol och tabletter. Polisen misstänker att att mannen hade för avsikt att sälja vidare mobil och Ipad.

48-åringen åtalas nu för ringa stöld, försök till stöld och häleri. Mannen erkänner brotten.