Stöldturnén tog slut på Östermalm

22-åringen stal från pensionärer och handikappade – flera av dem från Östermalm.

Nu har hon dömts till fängelse i tre och ett halvt år.

I en timme rörde sig tjuven fram och tillbaka mellan bankomaterna på Storgatan och på Nybrogatan i februari i år.

Till slut hittade hon sitt offer – en 85-årig kvinna som bara skulle se efter hur mycket kontanter hon hade på kontot.

Framme vid bankomaten började den äldre damen knappa in koden när hon plötsligt avbröts av en 22-årig kvinna som rusade fram, tryckte sig in i kuren och vecklade ut en karta över tangentbordet. Därefter gjorde hon ett uttag på 5 000 kronor utan att det märktes.

Vad tjuven inte visste var att en civilklädd Östermalmspolis satt i en parkerad bil tio meter bort. Polismannen hade hela tiden haft 22-åringen under uppsyn.

– Hon lämnade kvar pengarna i bankomaten när hon insåg vad som var på väg att hända, säger polismannen som fick jaga kvinnan som försökte fly från platsen.

På Östermalmstorg stoppades alltså den landsomfattande stöldturnén. För kvinnan hade legat i – sammanlagt hade hon enligt domen lurat och bestulit 61 personer.

Sju av hennes offer kommer från Östermalm och är mellan 69 och 91 år gamla.

I förra veckan dömdes kvinnan vid Göteborgs tingsrätt till tre och ett halvt års fängelse och sju års utvisning från Sverige.

Kvinnans advokat tror att hennes klient kommer att överklaga straffet eftersom hon anser att det är för hårt. Kvinnan har erkänt vissa av stölderna, men förnekat andra.

Gömde knark – skyllde på hunden

Östermalm En 31-årig man har dömts i Stockholms tingsrätt för att han gömde knark hos sin flickvän på Östermalm. 100 gram kokain och 62 gram cannabis gömdes bland annat på vinden.

Fastighetsägaren hade installerat kameror på vinden för att man hade problem med duvor. På filmer från kamerorna syns hur mannen hanterar narkotikan. Mannen förklarade detta med att han förvarade hundmat på vinden, men tingsrätten trodde inte på det och dömde honom till tio månaders fängelse för narkotikabrott.