ANNONS

Spetsad käpp hittades under vattnet vid badet

Per Hållnissa med den närmare två meter höga käppen.
Per Hållnissa med den närmare två meter höga käppen.
En kuslig upptäckt har gjorts vid Årsta Havsbads badbryggor. I vattnet hittades en gömd, lång och spetsig käpp som var preparerad med ett armeringsjärn på toppen. Fyndet har polisanmälts.
ANNONS

– Det hade kunnat sluta med väldigt allvarliga skador om någon hoppat eller dykt i och käppen stått upp, säger Per Hållnissa från Årsta Havsbads samfällighetsförening.

En sten hade satts fast ena änden, som var spetsad, av den 1,8 meter långa käppen och ett armeringsjärn var alltså fastsatt i andra sidan. Käppen hade hamnat på botten när dykföretaget som föreningen anlitar för badplatsinspektionerna gjorde fyndet.

– Den påminner om en mätare som man mäter fastigheter och vägar med. Den hittades på fyra meters djup och hade inte gått att se om den stått upp och man hoppat i. Då hade det värsta kunnat ske. Det är inte roligt alls, säger Per Hållnissa.

Fyndet gjordes vid Båtstigens brygga, där Årsta Havsbadsborna lägger till båtarna men även hoppar i och badar.

Svårt för polisen

Fyndet polisanmäldes av samfällighetsföreningen i veckan men enligt Lars-Göran Rehn, operativ koordinator på Haningepolisen, kan det bli svårt att hitta den som ligger bakom.

– Det är ju väldigt oklart för oss exakt när någon gjort iordning den här stolpen. Föreningen har anmält att det ska ha skett någon gång från 1 maj till nu. Men hade någon hoppat i hade det ju kunnat sluta i allvarliga skador, säger Lars-Göran Rehn.
ANNONS