ANNONS

”Stolt över att bo i Danderyd”

Totalt har ett hundratal personer anmält sig som volontärer och 45 kubikmeter med kartonger fyllda med kläder har samlats in.
Totalt har ett hundratal personer anmält sig som volontärer och 45 kubikmeter med kartonger fyllda med kläder har samlats in.
Efter veckor av förberedelser är det dags. Nu flyttar 75 flyktingar in på Danderyds första asylboende.

– Folk har varit helt otroliga, säger Sofia McConnochie, ansvarig för volontärverksamheten på Pärlans flyktingboende.
ANNONS

Många Danderydsbor har den senaste tiden jobbat hårt för att de människor på flykt som kommer till Pärlan ska få ett så gott bemötande som möjligt. Totalt har ett hundratal personer anmält sig som volontärer och 45 kubikmeter med kartonger fyllda med kläder har samlats in.

– Det som är mest uppseendeväckande tycker jag inte är mängden utan den höga kvalitet på kläderna som har lämnats in, säger Sofia.

Ungefär tio procent av det som har samlats in har skickats till Erikshjälpen, resten står packat i kartonger.

– Från åtta på morgonen till fem på eftermiddagen har det varit frivilliga här och hjälpt till att sortera kläder, säger hon.

Trots den stora mängden kläder som kommit in uppmanar Sofia McConnochie folk att fortsätta skänka, men att det går bra att hålla på grejorna ett par veckor.

– Jag är stolt över att bo i Danderyd och få uppleva den välvilja som finns här. I tidningarna läser vi att Danderydsbor är grymma människor, men jag ser bara en vilja att hjälpa, säger Sofia.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.