Här tog det stopp – men jakten fortsatte

Polisbuss fast på åkern
Botkyrkapolisens buss körde fast men de gav inte upp jakten på trafikbrottslingarna.
Polisen jagade efter en misstänkt trafikbrottsling – som tog vägen över en åker. Där tog det stopp för polisbussen. Men polisen fick lift med en privatperson, och jakten kunde fortsätta.

Det var i onsdags vid 17-tiden som en bil i hög fart trängde sig in i rusningstrafiken på Huddingevägen. En polisbuss tog upp jakten sedan föraren inte låtit sig stoppas.

”Förföljandet går på vanliga vägar, förbi vägbommar i terrängen, på grusvägar och slutligen ned i ett dike och ut på en åker”, skriver Botkyrkapolisen på sin Facebooksida.

Polisbussen körde fast på åkern. Bilen fortsatte mot Tumba.

– Våra bussar är tunga. Den misstänkta bilen var lättare och hade fyrhjulsdrift, säger Andrea Hamnes vid Botkyrkapolisen.

Polisen fick lifta

Men poliserna gav inte upp. Två av dem stoppade en förbipasserande bilist och fick lift till Tumba för att fortsätta jakten. Samtidigt hade övriga patruller larmats och kunde snart hitta bilen parkerad i Tumba.

Ett vittne kommer fram och berättar att två män lämnat med en väldig brådska och pekade ut åt vilket håll. Eftersom polisen fått en god titt på dem under jakten hade signalementet larmats ut, och snart kunde de gripas.

Föraren greps och är misstänkt för vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott och våldsamt motstånd. Passageraren fick gå därifrån.

Tackar för hjälpen

Polisen tackar i Facebook-inlägget för all hjälp från allmänheten: ”Ni såg till så att vi kunde gripa den misstänkte föraren” skriver de och undertecknar med ”åkerpatrullen”.

Och inlägget är populärt.

”Heja er! Jag ger er också gärna skjuts. Ni kan få åka med mig anytime”, kommenterar en följare.

”Bra jobbat. Då fick ni pröva på att vara ”bönder” på åkern ett tag, skam den som ger sig. Buset underskattar er kompetens”, skriver en annan.