ANNONS

Stopp för kontantinsättningar på Lidingö

Igor Niechajev tror att lidingöborna kommer spara pengarna i madrassen i framtiden.
Igor Niechajev tror att lidingöborna kommer spara pengarna i madrassen i framtiden.
Bankerna har dragit ned sin närvaro på Lidingö. Senast i raden är SEB som inte längre har några automater för kontantinsättningar. Nu tvingas deras kunder resa i en timme för att kunna hantera sina kontanter.
ANNONS

SEB:s kontor på Lidingö har sedan en tid tillbaka varit kontantlöst och hänvisat alla sina kunder som vill göra kontantinsättningar till sina insättningsautomater som har legat i anslutning till kontoret. Men nyligen när lidingöbon Igor Niechajev skulle göra en insättning möttes han av två igenbommade automater och en lapp som hänvisar honom till SEB:s kontor vid Karlaplan.

– Det känns absolut inte som att banken arbetar för lidingöborna. Det känns mer som att de arbetar för sig själva. De har öppet mellan 10 och 15 på vardagar och då jobbar ju de flesta. Det är många med affärsverksamheter som behöver sätta in pengar men det går inte att göra längre, säger Igor Niechajev.

En timmes restid

SEB hänvisar sina kunder att åka till sitt kontor som ligger vid Karlaplan. Det innebär en resa på nästan en timme tur och retur.

– Det är så krångligt att det nästan blir omöjligt att sätta in pengar. Antingen måste man åka både buss och tunnelbana till Karlaplan eller så måste man åka bil och betala för både trängselskatt och parkering. Det blir ungefär en halvtimmes resa enkel väg för oss nu. Jag tror att folk kommer börja ha sina kontanter i madrassen, säger han.

Enligt Igor Niechajev är det inte bara SEB som har dragit ned på närvaron för sina kunder på Lidingö.

– Både Nordea och Swedbank har stängt sina kontor på gatuplan och flyttat in på femte våningen i ett höghus. Om man som kund vill besöka bankerna måste man nu boka en tid. Annars vill de inte bli störda av oss medborgare, säger han.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.