Nya krav på att stoppa kontorskomplex i Hagaparken

Frösundavik, Solna
Kontorslokaler på 25 000 kvadratmeter planeras – nu växer motståndet mot planerna.
Motståndet mot planerna på ett nytt kontorskomplex i Hagaparken växer. Knappt 50 föreningar skickar nu genom sin paraplyorganisation protestbrev till Solnas ledande politiker.

Protesterna mot de omfattande kontorsplanerna i Kungliga nationalstadsparken fortsätter. Att låta fastighetsbolaget Mengus bygga kontorsfastigheter på 25 000 kvadratmeter längs E4 norr om SAS-byggnaden i Hagaparken har tidigare fått Socialdemokraterna att se rött, och som Mitt i har rapporterat vill partiet stoppa planerna.

Nu ansluter sig även Förbundet för Ekoparken sig till motståndet. Förbundet, en paraplyorganisation för runt 50 föreningar med anknytning till Kungliga nationalstadsparken, vänder sig i ett brev till Solnas ledande politiker i det blågröna styret.

”Vi kommer göra vad vi kan för att stoppa projektet”, skriver Förbundet för Ekoparken i brevet, som är undertecknat av ordförande Richard Murray.

Vill riva upp överenskommelse

En principöverenskommelse för kontorsprojektet och ett tillhörande aktivitetsområde ner mot Brunnsviken har godkänts av kommunstyrelsen i Solna stad. Förbundet för Ekoparken uppmanar i sitt brev politikerna att omgående riva principöverenskommelsen och i stället utreda hur den här delen av Kungliga nationalstadsparken kan utvecklas för att gynna bland annat områdets natur- och kulturmiljöer.