ANNONS

Dykare ska stoppa utsläpp efter pråmolyckan

Kustbevakningen har lagt ut en läns på olycksplatsen.
Kustbevakningen har lagt ut en läns på olycksplatsen.
Efter båtolyckan i måndags då en pråm lastad med en grävmaskin sjönk i Vaxholm arbetar Kustbevakningen för att begränsa skadorna på miljön. Dykare tätar läckor och senare ska olyckspråmen tömmas på olja.
ANNONS

– Vi har bestämt att vi ska ska läktra –  tömma oljan ur tankarna på haveristen, säger Johnny Åberg, kommunikatör på Kustbevakningen.

– Vi både tätar och tömmer. Det finns ju badstränder och andra värdefulla områden runt omkring.

Enligt uppgifter till Kustbevakningen kan 150 liter olja finnas i den pråm och grävmaskin som sjönk i måndags kväll i Tenösund i Vaxholm. På onsdagen fortsatte Kustbevakningen arbeta med att begränsa utsläppen och samla upp olja.

Djupt och mörkt

– Vi har jobbat ända sedan förlisningen. Det är svårt att säga hur lång tid det tar. Det beror bland annat på vädret. Och det är djupt, 15 meter, och ganska mörkt därnere.

Under onsdagen arbetade tre dykare och en dykledare med att täta läckor. Olja som flyter upp samlas i Kustbevakningens läns.

Eftersom Tenösund är tätt trafikerat ber Kustbevakningen alla som passerar att vara försiktiga när man passerar olycksområdet, särskilt då det är mörkt.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.