Polisen stoppade alla pendeltåg söderut

Pendel- och fjärrtågstrafiken står stilla på polisens order mellan Stockholm och Älvsjö.
Pendel- och fjärrtågstrafiken står stilla på polisens order mellan Stockholm och Älvsjö.
Pendeltågstrafiken dras med problem söderut efter en polisinsats, Södertörnsvargen kan ha fått en kompis och risk för översvämning.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Förseningar för tågtrafiken söderut

All tågtrafik stannades mellan Stockholm Central och Älvsjö, både pendel- och fjärrtåg. Trafiken stoppades strax efter kl. 05 efter beslut av polisen. Personer ska ha setts på spårområdet vid Södra station. Vid 09-tiden ska trafiken ha kommit igång igen så smått, säger resenärer vid Södra station till Mitt i.

Kan vara två vargar i södra Stockholm

Det är inte säkert att den varg som den senaste tiden observerats på Värmdö är Södertörnsvargen. Länsstyrelsen utreder nu om det rör sig två vargar i södra länet genom att leta spillning på Värmdö för analys.

Två dömda efter granatdrama

I november hittade polisen en skarpladdad granat i en bil på en parkeringsplats i Skärholmen. Nu har två män har dömts till 8 månaders fängelse.

Risk för översvämningar i södra länet

SMHI varnar nu för höga flöden i vattendrag i södra Stockholms län. Bland annat vid sjöarna Flaten och Uttran i Salems kommun.

Grått och plusgrader

Väderprognosen från SMHI visar grå skyar och några plusgrader i Stockholms län. Till eftermiddagen och kvällen kan det komma några regnskvättar.

Till sist …

Quiz, finsk tango, trettondagskonsert och en gatukonstutställning. Så här roar du dig första veckan på nya året.