Stor debatt om Debaser i kommunfullmäktige

Rockklubben Debasers framtvingade flytt från Medborgarhuset väcker känslor. Under kommunfullmäktiges sammanträde passade samtliga allianspartier på att kritisera den rödgröna majoritetens hantering av frågan.

Nyheten att Debaser kommer att tvingas flytta från Medborgarhuset när byggnaden ska renoveras väckte starka känslor. Många stockholmare har protesterat mot beslutet, och under kommunfullmäktiges sammanträde hakade partierna i alliansen på kritiken.

Under sammanträdets frågestund kritiserade representanter från Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna var för sig de rödgrönas sätt att hantera frågan.

Frågan om Debasers flytt blev så vanlig att politikerna till slut kände sig tvungna att be om ursäkt för att de tog upp den. Efter att Moderaterna och Centerpartiet ställt frågor om rockklubben gick turen till Mikael Valier från Kristdemokraterna. Han inledde sin fråga med att förklara att han gått till val med parollen ”mindre byråkrati och mer rock n roll” och därför kände sig tvungen att ta upp ämnet igen.

Efter honom följde Richard Bengtsson från liberalerna som påpekade att mötet verkade utveckla sig till ”en riktig rockafton”.

Richard Bengtsson gick sedan vidare med att hävda att de rödgrönas hantering av medborgarhusets renovering tvingat Debaser att lägga ned.

Finansborgarrådet Karin Wanngård kallade frågan en ”riktig surdeg” och menade att majoritetens beslut var nödvändigt.