Tyresö klättrar 58 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking över landets kommuners företagsklimat och landar nu på plats 87 av 290.

Syftet med rankingen är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag.

– En rad initiativ inom service och bemötande har genomförts och pågår, och det är roligt att det ger resultat, säger näringslivschefen Gunilla Berg i ett uttalande.

Vad gäller området information till företagen har kommunen bättrat sig, men där finns fortfarande mer att göra.

Ny åtgärd verkställs

– En konkret åtgärd som verkställs inom kort är "En väg in". Det innebär att kommunen kommer att erbjuda en företagsservice gällande alla typer av företagsfrågor. Det ska helt enkelt bli lättare att till exempel följa sina ärenden och söka tillstånd, säger Fredrik Bergkuist (M), kommunstyrelsens vice ordförande, i uttalandet.

47,9 procent av företagen i Tyresö tycker att företagsklimatet är bra och de är positiva till kommunens bemötande, dialog och attityd. Vad gäller upphandlingar rankas kommunen fortfarande lågt. Det är den enda kategorin där upplevelsen av kommunen inte har förbättras.

– Det märks att det finns ett intresse från företagen, och vi planerar att utveckla de här kunskapshöjande insatserna, säger Gunilla Berg.