ANNONS

Stor förödelse efter vattenläckan

Garaget på Hannebergsgatan.
Garaget på Hannebergsgatan.
ANNONS

Vid 19-tiden igår torsdag brast en större vattenledning i korsningen Huvudstagatan-Ankdammsgatan. Stora mängder brunt illaluktande vatten började forsa längs med Huvudstagatan.

– Det var enormt, som en älv som forsade fram. Det rann hela vägen ner till Frösundaleden där det bildades en pool, säger grannen Siw Sköldbring, som bor i Turkosenhuset intill.

Tunneln under Huvudstagatan var helt vattenfylld och även Medleys lokaler intill fick ta emot mycket vatten.

– En granne berättade för mig att det var 1,5 meter högt vatten i deras garage, men jag vet inte om det kan stämma, berättar hon.

Martina Olahay som bor i samma hus fick höra om vattenläckan på Facebook och rusade ner till garaget. Då stod bilarna i 15-20 centimeter högt vatten. Hon körde ut bilen så fort hon kunde.

– En annan granne sa att det från början nått upp till bilarnas dörrkarmar, säger hon.

Även hisschakten i huset vattenfylldes.

– Det var vatten ända ner till garaget, men de höll på med sanering nu, berättar hon.

På flera ställen på Huvudstagatan och Ankdammsgatan har gatan spruckit upp då vattnet gjort asfalten underminerad.

ANNONS

Efter en timmes intensivt arbete med att lokalisera läckan så var den stoppad. Sen började ett massivt arbete med att få bort vattenmassorna.

– Jag var ute nu med hunden vid 6-tiden och jag måste säga att jag är positivt överraskad. De har fått bort mycket vatten med slammaskinerna. Det som är kvar är väl utanför Medleys ingång, där var det rätt geggigt, säger Siw Sköldbring.

Vid 9-tiden på fredagsmorgonen kom beskedet att vattnet åter var påslaget. Vissa boende har fått brunt vatten i kranen, vilket beror på rost, men uppmanas att låta det rinna ett tag, enligt räddningstjänsten.

– Det ska inte vara någon som helst fara att dricka, säger Teo Zetterman på Solna stad.

Vissa gatsträckor bedöms vara skadade, men trafiken är igång på alla gator i båda riktningarna. På Ankdammsgatan är endast ett körfält öppet för trafik, men det går att köra åt båda riktningarna, skriver Solna stad på sin hemsida.

Staden håller nu på fredagsförmiddagen på att skapa sig en bild av omfattningen av skadorna och hoppas att kunna ge mer besked senare under dagen, menar Teo Zetterman.

Texten uppdateras

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.