Stor fotbollsglädje för VBK:s P12:or under helgens UNT-cup

Glada P12:or med tränarna Patrik Sturve, Kristoffer Heiskanen, och Marco Forslund.
Glada P12:or med tränarna Patrik Sturve, Kristoffer Heiskanen, och Marco Forslund.
I helgen spelade 15 knattespelare sina unga livs första matcher någonsin.
Det gick över förväntan. P12:orna fick både ha roligt och vinna.

Under helgen gick UNT-cupen, landets äldsta fotbollsturnering för ungdomslag. VBK:s P12:or delade upp sig på två lag eftersom det var 5-manamatcher. De hade aldrig spelat match förut och ingen visste riktigt hur de skulle klara det.

Men under helgen kom ovissheten om knattarnas förmåga att bytas mot ett allt starkare självförtroende. För båda lagen, som spelade fem matcher var lyckades ta hem alla matcherna.

Hur kommer det sig?

– Vet inte. När vi åkte upp hade vi ju bara haft träningar. Några av killarna är inte ens 12:or utan födda 13. Vi visste inte alls hur det skulle gå. Så gick de upp och var helt överjävliga. Det blev målgester hit och dit. Så kul att se, säger Torbjörn Eriksson, stolt pappa till Jack.

Men även om stoltheten över att pojkarna vann är stor är det ändå inte det viktigaste.

– I dag räknar man inte resultat på matcherna innan de blir 12-13 år. Det är inte det viktiga utan att det ska vara roligt och att de utvecklas, säger VBK:s ordförande Mattias Belin. 

Vad är tanken med att åka på cup som knattespelare?

– Det är att ha roligt ihop och samla erfarenheter. De har tränat ihop i ett år så det är klart att de blir sugna på att spela match. Men cupen själv lägger inte ut några resultat innan de är 13 år. Det handlar om att bygga upp ett livslångt intresse för fotboll. Nu kommer grabbarna fira sin fina prestation med med föräldramatch och grillkväll innan de går på sommarledigt.