Stor ilska efter nedläggningsbeskedet

Bråvallavägen station.
Bråvallavägen station.
Landstingets förslag att lägga ned stationen vid Bråvallavägen har väckt stor uppståndelse. På sociala medier rasar flera Danderydsbor.

Förra veckan kunde Mitt i Danderyd avslöja att Landstinget vill lägga ned Bråvallavägen station. Anledningen är att station används av för få människor.

Om förslaget går igenom kommer stationen att stängas från och med augusti i år.

Beskedet slog ned som en bomb, och sedan dess har debatten gått het i sociala medier.

En av de som reagerat är Isabelle Stael von Holstein. Hon bor nära stationen, och berättar att den var ett av skälen att hon valde att flytta dit.

– Vi ville bo nära en station på Roslagsbanan så att våra barn skulle kunna vara lite mer självständiga och inte behöva skjuts överallt, säger hon.

När fick höra om landstingets förslag blev hon därför mycket upprörd.

– Jag känner mig besviken. Tågspåren som går genom Danderyd förorenar ljudmiljön här, men det kan man acceptera när man kan använda transportmedlet. Men man känner sig blåst på konfekten när de tar bort hållplatser och Danderyd bara blir en genomfartsort för de som bor norr om kommunen, säger hon.

Nu hoppas hon att kommunen ska motsätta sig nedläggningen.

Det är hon inte ensam om. Många är upprörda över förslaget, och i olika Facebook-grupper haglar de arga kommentarerna.

Idiotiskt” skriver en person om förslaget ”Verkar mycket dumt!” tycker en annan.

Andra är mer utförliga i sin kritik. ”Varför lägga ner en fullt fungerande station och försämra när lokaltrafiken redan är sisådär i Djursholm?” undrar person.

”Glöm inte bort alla som faktiskt bor i stationens närhet och nyttjar den dagligen. Området kring bråvallavägen är ganska isolerat när det kommer till bussar som ersättning. Det blir långa promenader eller ökad biltrafik om den stationen tas bort. Är det vettigt?” skriver en annan.

Från kommunens sida har man ännu inte hunnit ta ställning till förslaget. Men kommunstyrelsens ordförande Olle Reichenberg (M) var spontant negativ till idén när han först fick höra talas om den.

– Det innebär rimligen en försämring för dem som bor i området, och det känns lite sådär, sa han till Mitt i då.