ANNONS

Stor ökning av båtstölder

Redan i januari anmäldes ett stort antal stölder.
Redan i januari anmäldes ett stort antal stölder.
Våren är snart här och båtägarna drömmer om att lägga sin pärla i sjön. Men går det illa kanske den inte finns kvar. Tjuvarna har nämligen redan börjat ta för sig.
– Vi har sett en stor stöldökning i år, säger Pia Lindström, vd på Stöldskyddsföreningen till SVT Nyheter Stockholm.
ANNONS

Redan i januari i år anmäldes ett stort antal stölder.
– Det har varit en jättestor ökning hittills i år, konstaterar vi med viss frustration. För det finns inget som indikerar att det skulle minska, säger Pia Lindström, som är vd på Stöldskyddsföreningen till SVT Nyheter Stockholm

Båtmotorstölder är vanligast

Det är inte ovanligt att hela båten blir stulen. Men främst stjäls motorn eller så tar tjuvarna med sig gps eller annan utrustning som är lätt att frakta ut ur landet och som går att sälja vidare.

Så håller du båten undan tjuvarna

Det finns skydd för båtägarna och sätt att göra det svårare för tjuvarna, tipsar Stöldskyddsföreningen. Godkända lås och att stöldskyddsmärka motorn är en bra början.
– Men en av de viktigaste sakerna är att man har en båtsamverkan även utanför säsongen, och att till exempel motorn förvaras under uppsikt på något sätt. Har man både ett bra mekaniskt skydd, som rätt typ av lås, och bra båtsamverkan så har man gjort väldigt mycket, säger Pia Lindström till SVT Nyheter Stockholm. 

LÄS FLER VÄRMDÖNYHETER:

Miljoner till bredband i skärgården

Kika in bakom Slussen-planket