ANNONS

Stor påverkan för trafikanter vid Slussen

Kolingsborg vid Slussen har redan rivits, och med start under våren ska hela Slussen byggas om. Den nya Slussen beräknas vara klar om runt tio år.
Kolingsborg vid Slussen har redan rivits, och med start under våren ska hela Slussen byggas om. Den nya Slussen beräknas vara klar om runt tio år.
Det blir minst sagt trassligt nu när trafiken börjar ledas om på allvar runt Slussen.

Arbetet med rivningen har tagit fart, vilket påverkar alla trafikanter som rör sig i området – såväl fotgängare som cyklister och bilister.
ANNONS

De största förändringarna är att Katarinavägen har stängts av för biltrafik och att Västra bron har stängts av för bil- och busstrafik.

Det sista vägavsnittet av Katarinavägen fram emot Slussen, i höjd med Katarinagaraget, stängs av för bilister, men det kommer fortfarande att vara möjligt att komma fram till bensinmacken som ligger där.

Gående och cyklister ska fortfarande komma fram runt Slussenområdet men kommer att få räkna med att färdas annorlunda vägar. Omskyltningar kommer att ske dagligen under trafikomläggningen. Gångtunnlarna under broarna, Gula gången och Blå bodarna, har stängt. Trappan ner till bussarna och Saltsjöbanan vid Gula gången är fortfarande öppen.

Andra nyheter för bilister är att Hornsgatan blir dubbelriktad, det blir tillåten vänstersväng vid Slussplan och körfält stängs av på Stadsgårdsleden. Bilar som kommer i södergående riktning från Gamla stan vänder på Skeppsbron och man kommer att få köra runt Gamla Stan via Munkbron i stället. Den norrgående biltrafiken kan fortfarande passera Skeppsbron.

För dem som reser kollektivt kommer bussarna att fortsätta att gå från hållplatserna på Katarinavägen och Södermalmstorg. Busshållplatsen Slussplan tas bort medan de närliggande hållplatserna Räntmästartrappan och Kornhamnstorg är kvar.

Tunnelbanan, Saltsjöbanan och Nacka-Värmdöbussarna ska inte påverkas av dessa arbeten.

Arbetet med att leda om trafiken kommer att pågå fram till den 11 januari, men den stora trafikomläggningen har ännu inget slutdatum. Slussen förväntas vara färdigbyggd runt år 2025.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.