Stor polissatsning efter skjutningarna

Ett av skotten i Vällingby i januari gick rakt in i centrumets cafédel.Foto: Polisen
Ett av skotten i Vällingby i januari gick rakt in i centrumets cafédel.Foto: Polisen
Skotten i Hässelby strand förra söndagen var den 14:e skottlossningen i stadsdelen på två år. Nu storsatsar polisen för att stoppa gängvåldet.

Ännu en skottlossning har skakat Hässelby. Den här gången vid Maltesholmsvägen i Hässelby strand där två personer skottskadades förra söndagen. Polisen fick larmet klockan 21.14 och när de kom fram hittades två män i 20-årsåldern.

Det två männen tillhör, enligt polisen, en av de grupperingar som förekommit i utredningarna kring tidigare skottlossningar i området. Men vem som skjutit dem är fortfarande oklart.

– Problemet är att de här herrarna inte vill samarbeta i förhören, säger polisens presstalesman Lars Byström.

Skottlossningen är den sjunde bara i år och den 14:e på två år i Hässelby-Vällingby, som tidigare haft ungefär en skjutning om året. Polisen kopplar den kraftiga ökningen till en gängkonflikt i området och sätter nu in fler poliser för bland annat patrullering och trafikkontroller.

– Det är en ökad synlighetsinsats, säger närpolischefen Peter Saarman.

Efter den uppmärksammade skjutning vid Vällingby centrum i januari i år åtalades fyra män för försök till mord. Alla friades i brist på bevis. Något som är symptomatiskt, enligt Peter Saarman.

– En jätteviktig del är att personer som sett något berättar det för oss. Vi är väldigt beroende av iakttagelser, säger Peter Saarman.

Anonyma tips kan lämnas till Västerortspolisens telefonsvarare på telefonnummer: 010-5630333.

Kvinna fick kniv instucken i axeln

Hässelby När polisen kom till lägenheten i Hässelby i början av juli hittades en kvinna med kniv instucken i vänster axel. Enligt kvinnan hade en granne trängt sig in i hennes lägenhet för att stjäla mediciner. Under tumultet som följde blev hon stucken med den kökskniv hon själv tagit fram för att försvara sig med.

Mannen döms nu för stöld, snatteri och narkotikabrott till skyddstillsyn. Han frias dock från misstankarna om misshandel då det inte gick att bevisa att han haft för avsikt att skada kvinnan.

Det är en ökad synlighetsinsats.

Kiosk med sex automater saknade speltillstånd

Hässelby-Vällingby Kiosken i Hässelby-Vällingby saknade tillstånd för lotteri. Ändå fanns där, vid Lotteriinspektionens kontroll, sex stycken spelautomater.

Nu måste kiosken, enligt myndigheten, genast ta bort de olagliga maskinerna. Annars tänker man ”vidta åtgärder”.

Det är bara statliga Svenska spel som får anordna spel på värdeautomater för allmänheten. Det spel som anordnas heter Vegas.