Stor vattenläcka i Bro

Vattenläckan vid Målarvägen
Vattenläckan vid Målarvägen
Vattenläckan vid Målarvägen
Vattenläckan vid Målarvägen
Vid sjutiden på torsdagsmorgonen uppstod en vattenläcka i korsningen Målarvägen/ Lantmätarvägen i Bro. Arbetet pågår med att åtgärda läckan, och under tiden hänvisas boende till en vattenkiosk i närheten.
– Jag brukar ta en morgonpromenad där, och när jag gick förbi såg jag hela cirkusen, säger Ulf Hilonen som bor i området.

En stor vattenläcka i Bro påverkar just nu många boende på Lantmätarvägen, Snickarvägen, Målarvägen och Murarvägen, där vattnet stängts av för att åtgärda läckan. Vattenläckan uppstod tidigt under morgonen i en korsning.

Boende i området hänvisas till en vattenkiosk mittemot infarten till Typsnittsvägen. Ulf Hilonen som bor i området var tidigt uppe och skickade in en bild på läckan.

– Jag brukar ta en morgonpromenad där, och när jag gick förbi såg jag hela cirkusen, säger Ulf HIlonen.

Enligt Ulf Hilonen ser det inte ut som att några hus ser ut att kunna drabbas av vattenläckan.

– De ligger i och för sig rätt nära, men vattnet har samlats på gatan och inte in mot kåkarna. Det är väl därför de vill komma åt det så fort som möjligt, säger Ulf Hilonen.

Det har tidigare varit arbeten med avlopp och vatten några hundra meter bort, men det är oklart om det arbetet har något att göra med den nya vattenläckan. På kommunens hemsida görs löpande uppdateringar om hur det går med arbetet.