Nu fylls alla stora lokaler i Vällingby

Ny butik i Vällingby
Den nya butiken flyttar in ena hörnlokalen utanför Kfems ingång på Pajalagatan.
Kulturskolan Vällingby, Pajalagatan
Den nya butiken flyttar in ena hörnlokalen utanför Kfems ingång på Pajalagatan.
Så här ser en av Flying tigers befintliga butiker ut i dag.
Så här ser en av Flying tigers befintliga butiker ut i dag.
Lokalen på Pajalagatan har stått tom ända sedan Intersport flyttade. Nu fylls den med prylar, när Flying Tiger öppnar. Sedan tidigare står det klart att bowlingrestaurangen Gnarly Market öppnar i Vällingehus och med de två nya tillskotten är alla stora lokaler i Vällingby uthyrda.

De senaste åren har två av de största lokalerna i Vällingby centrum stått tomma. Dels Vällingehus, övervåningen med träfasad på torget, och dels Intersports gamla hörnlokal utanför ingången till Kfem på Pajalagatan. Men nu har förvaltaren Vällingby city tecknat avtal med två nya tillskott.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat att restaurangen Gnarly market, som också ska erbjuda bland annat bowling, ska flytta in i Vällingehus den 1 september.

Nu står det också klart att prylbutiken Flying Tiger Copenhagen flyttar in i Intersports gamla lokaler i slutet av oktober.

– Här finns alla möjliga spännande saker och designprylar blandat med våra alldeles unika Flying Tiger Copenhagen produkter, säger vd:n Martin Sörenhag, i ett pressmeddelande.

Det blir Flying Tigers 49:e butik i Sverige.

I de tomma lokalerna ska också en ny entré till Kulturskolan byggas.

– Kulturskolan kommer att öppna till terminstarten i januari nästa år. Vi håller på och tittar på hur lokalen kommer att utformas, men klassrummen kommer att ligga på övervåningen, säger Helena Sahlborn, uthyrare på Vällingby city till Mitt i.

Kulturskolans entré kommer att ligga längst västerut, sedan kommer Flying Tigers entré och närmast Kfem kommer en entré till ytterligare en butik finnas framöver.

– Vi jobbar med den lokalen just nu. Det har varit en ganska långt byggprojekt med Kulturskolan men det är en pågående process, säger Helena Sahlborn.

Det finns ytterligare några mindre lokaler som i dag står tomma i Vällingby.

–  Det finns inga nyheter vi kan gå ut med i dag för de lokalerna, men vi har processer i gång hela tiden, säger Helena Sahlborn.