Kvinnans pengabluff avslöjades – låtsades vara död

Kvinna döms för bedrägeri.
Köparna budade och vann på säljsajter. Men några varor fick de aldrig.
Sundbybergskvinnans tillvägagångssätt var detsamma: köparna, däribland en Brommabo, swishade pengar för varor de aldrig fick. När de ringde upp låtsades kvinnan stundtals vara död. Nu döms hon för bedrägeri.

En kvinna i Bromma har berättat för polisen att hon vunnit högsta budet på en väska för 3 000 kronor på tradera. Sedan har hon swishat pengar till säljaren, en kvinna i övre 20-årsåldern bosatt i Sundbyberg. Men någon vara kom aldrig. Kvinnan i Bromma tog kontakt med säljaren igen och fick då höra att det inte fanns någon väska och att en man kommit på natten och snott hennes swish.

Kvinnan i Bromma hade budat på en väska. Men någon sådan kom aldrig. Obs, genrebild.

Kvinnan i Bromma hade budat på en väska. Men någon sådan kom aldrig. Obs, genrebild.

Det hela var så suspekt att Brommakvinnan kopplade in polisen. Där upptäcktes snart ett mönster, då personer från hela landet hört av sig och sagt att de råkat ut för Sundbybergskvinnan som verkade ha satt i system att lura folk.

Låtsades vara död när kunderna ringde

Sundbybergskvinnans tillvägagångssätt var att kräva pengar för en vara och sedan inte skicka den. När köparna försökt höra av sig har hon blockerat dem i sociala medier och lämnat ut felaktiga telefonnummer. I vissa fall har hon till och med, enligt domen, låtsats vara någon annan och hävdat att säljaren varit död.

Solna tingsrätt menar att kvinnan satt i system att lura folk på pengar.

Sundbybergskvinnan nekar till brott, men Solna tingsrätt menar att hon vilselett och lurat kunder vid 21 tillfällen. Hon döms därför till skyddstillsyn för 16 fall av bedrägeri, tre fall av ringa bedrägeri och två fall av bedrägligt beteende.