ANNONS

Storbråket på Östermalm hämnd för attack på Söder

huligan-sammanhang
Attacken mot Grönvit julmarknad kopplas till bråket på The Londoner.
Storbråket på Östermalm på lördagen kan ha koppling till en vandalisering på Södermalm tidigare samma kväll.
– Det finns en gemensam nämnare, säger Anna Westberg, presstalesperson för Stockholmspolisen.
ANNONS

Flera polispatruller, ridande polis och ambulanser skickades igår kväll till puben The Londoner på Östermalm där ett hundratal personer slogs med varandra.

Stolar, flaskor och knytnävar flög genom luften men kort efter att polis anlände upplöstes bråket med folk springandes åt olika håll.

Det skedde strax innan 23 på lördag kväll och ska enligt polisen ha rört sig om Hammarbysupportrar som attackerat Djurgårdssupportrar på The Londoner som är en känd Djurgårdskrog.

Koppling till tidigare attack

Några timmar tidigare, strax innan 17 samma kväll, hade polis larmats till Södermalm där maskerade män vandaliserade en galleria. En händelse som i efterhand visat sig ha tydlig koppling till det senare bråket på Östermalm.

För enligt inlägg på internetforum och Instagram rörde sig vandaliseringen på Södermalm om två Djurgårdsgrupperingar som attackerat den Grönvita julmarknaden i Skrapan.

Det finns en gemensam nämnare

Anna Westberg, Stockholmspolisen

En film från händelsen visar fem-sex Hammarbysupportrar med tillhyggen nedanför en trappa. Ovanför står en större grupp djurgårdare och kastar saker ner mot hammarbyarna och uppmanar dem att komma upp.

Kan röra sig om hämndaktion

Enligt inlägg på olika forum ska alltså attacken mot The Londoner har varit en hämndaktion för den mot julmarknaden i Skrapan – men polisen är förtegen om kopplingen.

– Det finns en gemensam nämnare och det är att det rör sig om någon form av supportrar som varit på båda ställena. Om de har något sammanhang vill vi inte gå in på, men det är den gemensamma nämnaren som finns, säger Anna Westberg, presstalesperson för Stockholmspolisen.

ANNONS

Utreder ni fallen som sammankopplade?

– Som sagt, den gemensamma nämnaren är att det handlar om supportrar på båda ställena och det är såklart något vi kollar på.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.