Storbrand i City påverkar morgontrafiken

Norrlandsgatan är avspärrad.
Norrlandsgatan är avspärrad.
En storbrand i centrala Stockholm på morgonen påverkar bussarna, Alliansen satsar mot vårdköerna och det blir inget tre termin-system i Stockholms skolor.

Storbrand vid Stureplan

Det rasar sedan klockan fem på morgonen en storbrand nära Stureplan i Stockholm. Två personer ska vara förda till sjukhus, enligt Aftonbladet. Flera kvarter runt Jakobsbergsgatan är avspärrade – däribland hela Stureplan. Bil- och busstrafik förbi Sturplan påverkas därför. SL har omlagda körvägar för buss 2 och 55.

– Det är de linjer som berörs främst, säger Mattias Sjöström på SL:s pressjour.

Även bussarna 809c, 812c 813c 815c och 818c från Haninge och Tyresö som brukar släppa av resenärer vid Vattugatan påverkas. De kör inte in i City denna morgon utan resenärerna måste byta vid Gullmarsplan.

Landstinget inför egen ”kömiljard”

Den rödgröna regeringen avskaffade tidigare den så kallade ”kömiljarden”. Nu gör Alliansen i Stockholms läns landsting ett utspel där de inför en ”egen kömiljard” för att minska trycket till operation. Det handlar om 500 miljoner kronor. Detta berättar Alliansen i SvD.

Nej till tre termin-system

Det blir inget tre termin-system i Stockholm stad. Det beslutade fullmäktige på måndagskvällen. Moderaternas motion röstades ned.

– Vad Stockholms elever och lärare behöver är inte fler experiment, säger skolborgarrådet Olle Burell (S) till Mitt i.

Krisskolan i Danderyd: Anställda slutar

Mitt i har i flera artiklar uppmärksammat missförhållanden på en skola i Danderyd. Detta efter larm från flera föräldrar. Nu visar det sig att missnöjet även finns inom personalen.

– Det främsta anledningen till att jag sade upp mig var för att ledningen var frånvarande, säger en tidigare anställd till Mitt i.