Storkyrkobadet räddat – i minst sex månader

Storkyrkobadet.
Storkyrkobadet.
Storkyrkobadet blir kvar, i alla fall i sex månader till. Stadsdelsnämnden har skjutit till extra pengar för att badet ska hinna hitta en långsiktig lösning.

Så sent som i november såg Storkyrkobadets framtid mycket dyster ut. Nedläggningshotet har engagerat människor och tidigare i höstas träffade Lokaltidningen Mitt i Södermalm Jonas Gardell som vill att badet ska kulturmärkas.

Bakgrunden är att stadens fastighetsbolag Sisab kraftigt vill höja årskostnaden för driften och underhållet av badet, från 120 000 kronor till 650 000 kronor per år. En kostnad som föreningen som i dag drivet badet inte har råd att betala.

Men nu har Södermalms stadsdelsnämsnämnd valt att skjuta till pengar så att badet kan hålla sig ovanför ytan i sex månader till.

– Vi tycker att det är en viktig verksamhet för stadsdelen och vi vill gärna ge badet en möjlighet att hitta en långsiktig lösning, säger Anders Göransson (S), ordförande i stadsdelsnämnden.

Till syvende och sist handlar det alltså om att privata pengar behöver skjutas till.

– Badföreningen är väldigt drivande och många människor är engagerade så vi hoppas att de hittar en lösning, men det är inte vårt ansvar att driva den.