ANNONS

Tusen träd fällda i stormen – allmänheten varnas

Avbrutet träd efter stormen Alfrida
Avbrutet träd efter stormen Alfrida.
Stormen Alfrida slog till med kraft mot Upplands Väsby. Nu pågår ett omfattande arbete med att röja upp ett tusental träd som föll i stormen. Samtidigt varnar kommunen för att röra sig i anslutning till de stormfällda träden.
ANNONS

Sedan i onsdags arbetar Väsby kommun med att röja upp efter stormen Alfrida. Totalt handlar det om ett tusental träd som stormfällts.

– Det har rasat träd runtom i hela kommunen. Vi har folk som är ute och röjer så mycket som det går. Prio ett har sedan i onsdags varit att rensa träd på vägar som hindrar farbarheten, säger Ove Ekholm, kundvägledare på Väsby Direkt.

Allmänheten varnas

Kommunen arbetar även med att säkra de värsta träden som hänger över hus och lekplatser. Det är osäkert när röjningsarbetet är färdigt. Till dess avråds allmänheten från att röra sig i anslutning till de stormfällda träden.

– Man ska vara väldigt försiktig när det gäller träd som har vält och träd som hänger. De kan brista när som helst och då ska man inte vara i närheten, det är ganska ordentliga krafter som kommer ner. Och även om det är en rotfälla så kan det vara farligt, säger Ove Ekholm.

Förutom ett omfattande strömavbrott – med hundratals drabbade kunder – har de stormfällda träden orsakat skador på bilar.

– Det har varit ett par skadade bilar på bland annat Hammarbyvägen, säger Ove Ekholm.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.