ANNONS

Stormigt möte om byggplaner vid Eneby torg

Höga hus och mycket trafik upprör boende i vid Eneby torg.
Höga hus och mycket trafik upprör boende i vid Eneby torg.
Det nya förslaget rörande bostadsbyggande vid Eneby torg mötte starkt motstånd. – Det var upprorsstämning på det öppna samrådsmötet som hölls i Brageskolan, säger en av åhörarna.
ANNONS

Byggnadsnämndens ordförande Isabella Hökmark (M) mötte stark kritik mot de nya byggnadsplanerna vid Eneby torg. Ett välfyllt samrådsmöte hölls under onsdagskvällen i Brageskolans matsal. Mötet fick hållas två gånger då alla inte fick plats i lokalen samtidigt.

– Det blev ett massivt motstånd av det nya förslaget, mer än vad jag räknat med. Efter att ha hört åsikterna hos de närboende kommer det att ske förändringar i planen. Jag är inte beredd att ta det här förslaget och vi måste göra vissa revideringar. Vi får diskutera hur vi går vidare, säger Isabella Hökmark till Mitt i.

Det nya förslaget avser en byggnation av 425 lägenheter i 5- och 7-våningshus med en högsta hushöjd på 30 meter. Motståndet rörde bland annat att trafiken på Enebybergsvägen skulle öka kraftigt. Men framförallt motsatte sig deltagarna på mötet de höga husen och hur ärendet har hanterats av kommunen. Bland annat att markägare ska ha haft stor påverkan av utbyggnaderna.

– Isabella Hökmark verkade inte vilja svara på de frågor som ställdes, vi fick dra ur henne svaren. Det var stundtals upprorsstämning på mötet och såväl ärendet som mötet var dåligt förberett. Så ska det inte gå till i ett civiliserat samhälle. Jag tycker att det är sorgligt att närvarande politiker inte stod upp och stöttade den hårt ansatta Isabella Hökmark och att vi inte har mer lyhörda politiker, säger Rolf Nilsson som deltog på samrådsmötet.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.