ANNONS

Efter stormningen på nattklubben – två män misstänks för brott

F12. Stormning. Brott. Två män.
Två män i 30-årsåldern misstänks för brott.
Under natten till söndagen stormades nattklubben F12 av ett stort gäng.
Nu misstänks två personer i gänget för brott.
ANNONS

Två män i 30-årsåldern misstänks nu för brott efter att ha stormat nattklubben F12 under natten till söndagen i helgen som var skriver Aftonbladet.

Den ena mannen misstänks för narkotika innehav medan den andra misstänks för flera brott – bland annat hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, narkotikabrott och brott mot dopningslagen.

Sparkades ner för trappa

Det var strax innan halv-tre på söndagsmorgonen som polisen larmades till nattklubben då ett trettiotal personer stormade entrén.

Enligt Aftonbladet ska tre ordningsvakter försökt stå emot det stora gänget och en av vakterna ska ha sparkats ner för en trappa.

Totalt 19 personer avlägsnades från platsen.

– Vi har upprättat anmälan om olaga intrång. Det är tidigt i utredningen och vi ska hålla förhör och arbeta vidare. Men ett antal personer kommer troligen att delges misstanken, säger polisens presstalesperson Åsa Wallentin till Aftonbladet.

Koppling till kriminellt nätverk

Aftonbladet skriver att flera av de inblandade i stormningen tillhör eller har koppling till ett kriminellt nätverk som nattklubben tidigare haft problem med.

Bakgrunden tros ligga i att nätverket blivit portade från nattklubben.

– Polisen är väl medveten om att det förekommer personer med kriminell bakgrund i krogmiljö. Det här är något vi arbetar med sedan tidigare, och det handlar om att agera och förebygga våld och brottslighet i krogmiljö, säger Åsa Wallentin till tidningen och betonar att hon uttalar sig generellt.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.