Storrenoveringar oroar – Signalisten öppnar tillfälligt kontor

Signalisten, Solna
Frågor och synpunkter har börjat strömma in från hyresgäster i Bergshamra.
Oron växer bland Signalistens hyresgäster inför kommande storrenoveringar. Nu öppnar det kommunala bostadsbolaget ett tillfälligt kontor i Bergshamra för att kunna ge svar på de boendes frågor.

Mitt i har i en rad artiklar rapporterat om den omfattande ansiktslyftning som Signalistens bestånd står inför. 1 700 hyresrätter har renoveringar att vänta. Näst på tur är Bergshamra. De boende kan räkna med hyreshöjningar och nu växer oron.

Vi har inget färdigt förslag på hur renoveringarna ska gå till, men vi tror ändå att det är bra att vara på plats i området redan nu

Vivianne Habra

Evakuering och renovering i Bergshamra är planerad att ske under åren 2022 till 2025. Efter sommaren startar samrådet inför projektet, men redan nu väljer Signalisten att öppna ett tillfälligt kontor på Bergsharma torg. Det för att kunna lyssna på synpunkter och svara på frågor bland annat om renoveringsbehoven över hela beståndet och hur processen ska gå till.

– Det har kommit frågor och funderingar bland annat på våra borådsmöten och man vill gärna veta vad som är på gång. Dialogen startar först efter sommaren och vi har ännu inget färdigt förslag på hur renoveringarna ska gå till, men vi tror ändå att det är bra att vara på plats i området redan nu för att kunna svara på de frågor som finns, säger Vivianne Habra kommunikatör på Signalisten.

Det tillfälliga kontoret är öppet eftermiddagar måndag till torsdag fram till den 27 juni.