ANNONS

Storsatsning på lekpark i Solberga

apelsinparken
Illustrationsplan för Apelsinparken.
Hinderbana, djurskulpturer och en lysande lekbubbla. Så ser Apelsinparken i Solberga ut när den rustats upp för 8,6 miljoner kronor.
ANNONS

– Det tillkommer många nya lägenheter i området och många nya invånare så då finns det behov för en stor lekpark, och just Apelsinen var ganska sliten, säger Kajsa Pärke på Älvsjö stadsdelsförvaltning.

Under 2017 kunde invånarna i Älvsjö lämna in önskemål till stadsdelsförvaltningen på hur parken ska förbättras. Bland annat önskades mindre olovlig biltrafik och en ökad trygghet i parken under kvällstid, men många önskemål gällde även olika typer av lekutrustning och aktiviteter.

– Det är många som har lämnat in synpunkter på hur de vill att parken ska se ut, så vi har fört en dialog fram och tillbaka innan vi lämnade in förslaget, säger Kajsa Pärke.

Ny lekyta med hinderbana, klätterlek och en stor apelsinfärgad lekbubbla som lyser i mörkret är några av tillskotten i parken. De två klätterställningarna och kompisgungan blir kvar.

Kostaden väntas landa på till 8,6 miljoner kronor, varav 1,6 miljoner kronor ska gå till trygghetsmedel. Sommaren 2019 beräknas parken vara färdig.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.