Vårens största nyheter i söderort

Trafikolycka på e4:an i Fruängen. Lastbil körde in i tunnelbanebro
Dödsolyckan i Fruängen i mars väckte starka reaktioner.
Dödsolycka och dödskjutning – men också aprilskämt, en hjälte och älskad ost. Här är några av de mest lästa nyheterna under våren.

Dödsolycka i Fruängen filmades – polisanmäls

I mars körde en lastbil in i en vägbro i Fruängen. Föraren avled. Efter olyckan gick polisen ut och kritiserade och anmälde flera personer som filmade från olycksplatsen.

Stefan brinner för att unga ska känna sig viktiga

Resurspedagogen Stefan Amrén har jobbat i 25 år på Aspuddens skola – och alltid stått på ungdomarnas sida. Han är en av de nominerade till Min lokala hjälte.

Älvsjöbon Vilgot, 12, vidare till final i Talang

Älvsjös egen magiker, 12-årige Vilgot Michelin, tävlade under våren i Talang. Han charmade såväl jury som publik med sina korttrick och underhållande sätt. Vilgot tog sig till final, men där fick han se sig slagen av sångaren Micke Holm.

Ture såg varg i villakvarteret: ”En häftig känsla”

I början av februari såg Ture Janholt vad han är säker på var en varg i Långbro i Älvsjö.

– En häftig känsla, sa han själv om upplevelsen.

Länsstyrelsen har inte kunnat fastställa om det verkligen var en varg.

Chock och sorg i Älvsjö efter skjutningen

Den 9 mars sköts en man i 20-årsåldern ihjäl i biljetthallen på Älvsjö station, mitt i rusningen efter Båtmässan. Efter mordet var många Älvsjöbor chockade och flera stannade vid blommorna som lagts ut vid stationen till minne av den döde. En person har häktats misstänkt för mordet.

Vin to go nu på Ica Liljeholmen – eller?

Den 1 april passade en matbutik i Liljeholmen på att skoja till det. Att ta en kaffe på språng hör knappast till ovanligheterna i Stockholm – så varför inte göra samma sak med vin? Det var såklart ett aprilskämt som butiken kom på efter att det visat sig att kaffelocken passade perfekt på glasen i butikens vinbar.

Spejsad raketost tillbaka på marknaden

Gillade du raketosten som var populär på 50- 60- och 70-talet? Då är du förmodligen inte ensam – många nostalgiker jublade när Kavli i februari meddelade att den ikoniska osten återlanseras.