ANNONS

Stort stöd för ny cykelväg till Arninge

Gång och cykelbana
Engagemanget för nya cykelvägar till Täby är stort.
Cyklister i Österåker vill kunna cykla till Täby. I en namninsamling som redan har fått närmare 600 underskrifter är budskapet tydligt.
"Riktigt illa när man inte vågar cykla med barnen när utflyktsmålen är utanför kommunen", lyder bland annat en kommentar.
ANNONS

Cyklister i Österåker kräver att kunna cykla till Täby och vidare till stan, och under påskhelgen lämnades två medborgarförslag in till kommunen.

Dels efterfrågas en asfalterad cykelväg från Täljö till Rydbo, och även en fortsättning på cykelvägen från Rydbo till Arninge.

En namninsamling har dessutom startats – som redan är uppe i närmare 600 underskrifter.

Bland kommentarerna finner man många hejarop:

”Det vore verkligen toppen med en bra cykelväg!”, ”Helt rätt satsning!”, ”Ett lysande initiativ. Hoppas det blir en valfråga”, är några av kommentarerna.

”Riktigt illa”

Många beskriver en stor problematik kring bristen på en riktig cykelväg – och vissa anser att den nuvarande situationen innebär ren livsfara:

”Obehagligt att man ska behöva riskera livet på hårt trafikerad landsväg för att kunna komma till grannkommun på cykel”, lyder en kommentar.

ANNONS

”Riktigt illa när man inte vågar cykla med barnen när utflyktsmålen är utanför kommunen”, skriver en annan.

Många av de som engagerar sig är Åkersbergabor, men även underskrifter från personer i Sollentuna, Djursholm och Danderyd förekommer.

”Jag skulle cykla till Åkersberga mycket oftare och fika och äta lunch på härliga ställen i Österåkers kommun!”, skriver en Danderydbo.