Stort intresse för hus i Upplands-Bro

Ett radhus i Bro, med mycket yta för pengarna.

Det blev nyligen ett av de mest klickade objekten på Hemnet – i sällskap med exklusiva villor i Vaxholm och Djursholm.

Radhuset på Rödbenevägen fick hela 7 032 klick under vecka 22. Det blev därmed Hemnets fjärde mest klickade objekt i länet. Bostaden på Råby Gärde i Bro är byggd 2011. De 153 kvadratmetrarna är fördelade på fem rum och utgångspriset var 2 795 000 kronor. Att den första ”tumnagelbilden” visade vardagsrummets vägg som består av stora härliga fönster kan ha bidragit till succén.

– Många reagerade nog på priset och tänkte: ”Wow, vad billigt, får man så här mycket för 2,8 miljoner kronor?” säger Sofia Ovebring, mäklare vid HusmanHagberg.

Det stora intresset för radhuset i Råby Gärde är talande för utvecklingen i Upplands-Bro, anser hon.

– Fler och fler söker sig hit. Här får man mycket hus för pengarna.

Det allra mest klickade objektet på Hemnet under den aktuella veckan var en tvårummare med renoveringsbehov på Kungsholmen. I stället för att inreda lägenheten på traditionellt sett hade mäklaren hängt upp papperslappar där möbler, växter och annat kunde tänkas få en plats.

I toppen låg även bland annat exklusiva hus med strandtomter i Vaxholm och i Djursholm. Det kan förklaras med att människor är nyfikna eller vill drömma sig bort.

Några drömde sig kanske också bort då de kollade in hästgården Gamla Berga gård som fick näst mest klick i Upplands-Bro.

Denna lyxiga gård med strandtomt säljs för drygt 14 miljoner kronor. Den fick 1 459 klick under vecka 22 men hade haft nästan 4 000 klick veckan dessförinnan. Strandtomt och sjötomt hör till de mest klickade sökorde, enligt Per Andersson vid Fastighetsbyrån.Även han har märkt ett stigande intresse för Upplands-Bro.

I Stockholmsområdet har villapriserna stigit med åtta procent det senaste året, enligt en ny rapport av Mäklarstatistik. I Upplands-Bro finns inga jämförbara siffror då husförsäljningarna varit för få. Men bostadsrättspriserna steg med åtta procent, vilket är i paritet med hela länet.

Prisökningen hänger ihop med att det byggs för lite i förhållande till befolkningsökningen, enligt Stellan Lundström, professor i fastighetsekonomi vid KTH.

Närmar vi oss en bostadsbubbla?

– Nej, men vi har en lite farlig situation eftersom Riksbanken är på tårna hela tiden. Man diskuterar bolånetak, ränteavdrag och amorteringskrav. Inför man allt det är det klart att det kan tippa.

Att radhuset var i gott skick med ett någorlunda lågt pris gjorde att intresset blev ovanligt stort, tror mäklaren Sofia Ovebring som sålde radhuset på Rödbenevägen för 2 860 000 kronor.

Fler och fler söker sig hit.Sofia Ovebring, mäklare