ANNONS

Stort intresse för konstsnöspår i Arninge

snökanoner Arninge golfklubb måndag 23 november
skidspår, sport, längdåkning, snö, vinter,
Fram till i måndags kväll kunde Täby konstsnöspår bygga högar innan ny mild vind satte stopp.
Föreningen Täby konstsnöspår hann med att bygga snöhögar innan den första köldknäppen fick ge sig för mildvädret.

– Vi hoppas kunna täcka över högarna för att skydda dem från eventuellt regn och göra spår när det fryser till igen, säger Peter Rune.
ANNONS

Fyra snökanoner fick arbeta för högtryck på Arninge Golfklubb den gångna helgen. Ett tunt lager finns på golfbanans drivingrange, men i huvudsak skapades stora snöhögar.

– Vi saknar tillräckligt med slangar för att ställa ut kanonerna på olika platser. Och vi kan inte köra ut snön innan det blivit riktigt hårt i marken, vi måste ta hänsyn till att det främst är en golfbana, säger Peter Rune, tränare i Täby skidklubb och med i styrelsen i ideella föreningen Täby konstsnöspår.

Högarna är inget man har ogjort. Det ska till mycket värme för att smälta ner dem och man tittar på möjligheter att täcka högarna med presenningar eller liknande.

– Regn skulle skynda på smältningen, det vill vi förhindra i möjligaste mån.

– Intresset för spåret är enormt, fortsätter Peter Rune. Skidentusiaster från hela Stockholm är inne på vår facebooksida och följer och kommenterar varje försök vi gör att få till spår.

Förra vintern fanns det spår från nyårsdagen och fram till andra veckan i mars. Detta trots en för skidsport usel vinter i Storstockholm. Under nämnda period beräknas man ha haft 40 000 besökare. Enligt föreningens egen jämförelse var det mer än antalet besökare på Tibblebadet under samma period.

– Intresset är enormt, som sagt. Och vi gör vad vi kan, säger Peter Rune.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.