Stort intresse för träningsgrupp för nyanlända

Många har skänkt kläder och skor till Inlöparna.
Många har skänkt kläder och skor till Inlöparna.
Många Värmdöbor har skänkt kläder och skor till Inlöparna Värmdö, gruppen som startats för att nyanlända ska kunna träna.

Ikväll sker första löprundan.

I slutet av maj startades Facebookgruppen Inlöparna Värmdö med syftet att nyanlända män och kvinnor och redan befintliga Värmdöbor skulle kunna träna tillsammans.

Då organiserades inlämning av träningskläder och skor i både dam- och herrstorleker. Nu ligger högar av kläder och skor och väntar inför ikväll, då Inlöparna drar igång på riktigt.

– Vi har fått fantastisk respons för projektet. Väldigt många har erbjudit sig att skänka kläder och skor och många vill vara med och hjälpa till. Det är precis det som Inlöparna handlar om. Det är även ett ypperligt tillfälle för nyanlända att nätverka och skaffa kontakter och referenser för jobbansökningar eller liknande, sa Erik Liffner, som startat upp gruppen När Lokaltidningen Mitt i intervjuade honom i våras.

Samling sker vid Gustavsbergs kyrka 17 augusti klockan 18 för en timmes löpning eller promenad. Har man inga skor eller kläder kommer det att finnas möjlighet att få det på plats, enligt Facebookgruppen.