ANNONS

Stort intresse för keramikutställning

Susanne Karlsson är aktuell med utställningen Lera & Keramik i Skarpnäcks kulturhus.
Susanne Karlsson är aktuell med utställningen Lera & Keramik i Skarpnäcks kulturhus.
Några av bysterna som ställs ut. Susanne Karlsson arbetar med raku-teknik.
Några av bysterna som ställs ut. Susanne Karlsson arbetar med raku-teknik.
Keramikern Susanne Karlsson ställer ut byster, masker och burkar i Skarpnäcks kulturhus.
I torsdags var det vernissage.
ANNONS

Bland verken finns exempelvis bysten av Fredrika som har ett fredsmärke runt halsen. Den gjorde Susanne Karlsson i samband med den stora flyktingvågen 2015.

– När jag såg hur flyktingarna från Syrien gick i långa led genom Europa så tyckte jag att det var helt förskräckligt. Så jag tänkte att det måste finnas en frihetsgudinna även för dem så då gjorde jag Fredrika som fick ett frihetsmärke, säger hon.

Bland bysterna finns även en som gråter och en som är bekymrad. Men utställningen innehåller även andra delar som masker och burkar.

Vernissaget var välbesökt omkring 40-50 personer kom.

– Det är jättemycket för att vara en vardagskväll.  Och de tog sig verkligen tid och gick runt och tittade och blev imponerade. Det var även många köpte saker, säger Sara Ahlberg, utställingsansvarig på Skarpnäcks kulturhus.

Susanne Karlsson är verksam i ateljén Drömverkstan på  Segelflygsgatan i Skarpnäck, där hon jobbar tillsammans med andra keramiker.

– Hon är intressant för att hon är en lokal keramiker som jobbar med olika tekniker och uttryck. Bland annat raku, säger Sara Ahlberg.

I samband med utställningen ordnar kulturhuset även workshops den 7 och 15 oktober där besökare får jobba tillsammans med Susanne Karlsson.

ANNONS

– Tanken är att man inte bara ska få titta på konsten utan få prova att göra saker själv och möta en konstnär oavsett vad den håller på med. Det blir som en miniutbildning i konst och är ett sätt att tillgängliggöra konsten och kulturen för människor som bor här, säger Sara Ahlberg.

Utställningen Lera & Keramik pågår till och med 6 november.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.