ANNONS

Stort intresse för små lägenheter

Nästan alla lägenheter gick åt under första försäljningsdagen.
Nästan alla lägenheter gick åt under första försäljningsdagen.
Lägenheterna i huset som ska byggas kommer bestå av ettor och tvåor.
Lägenheterna i huset som ska byggas kommer bestå av ettor och tvåor.
Om knappt två år ska 72 lägenheter stå klara för inflytt vid pendeltågstationen i Bro. Redan nu har de flesta av dem sålts.
ANNONS

När försäljningen inleddes den 11 februari var det många av de små lägenheterna som gick åt. Intresset var stort särskilt bland ungdomar som ska flytta hemifrån och veckopendlare.

Husen kommer att byggas på platsen där den gamla brandstationen stod, i nära anslutning till järnvägsstationen, och inflyttning beräknas till hösten 2018. Det blir lägenheter på ett till två rum och kök.

– Det största intresset var för yteffektiva ettor som passar för ungdomar som ska flytta hemifrån. Sen var det faktiskt några som har pendlat – som arbetar här men bor på annan ort, säger Nina Strange, mäklare på HusmanHagberg i Upplands-Bro och Håbo som sköter försäljningen.

Vid föranmälan hade 200 personer anmält sitt intresse och på dagen för säljstarten var det 80 av dem som dök upp på Bro Park där man höll försäljningseventet. 61 lägenheter blev sålda.

– Vi har ett uppdämt behov av bostäder i Upplands-Bro som är en starkt växande kommun. Specifikt behövs lägenheter för unga då det inte finns så många att få tag på, särskilt i Bro nära pendeltågen, säger Nina Strange.

Bostäderna byggs av TryggHem och blir 22,5 till 58 kvadratmeter stora. De flesta kommer ha balkong, uteplats eller takterass.

– Det finns tio bostäder kvar. Nu är det först till kvarn eftersom det är fasta priser, säger Nina Strange.