Stort knarkbeslag efter avlyssning

Två män greps med stora mängder heroin av polisens spanare i december. Nu har de dömts till fem år respektive ett år och nio månaders fängelse.

Efter en tids spaning med bland annat telefonavlyssning kom polisen de båda männen på spåren. Misstankar fanns om en förestående narkotikaaffär.

När en 33-åring i Bagarmossen besökte en bevakad lägenhet i Johanneshov i december förra året slog polisen till.

I en säck ris i lägenheten, som tillhörde en 32-årig man, fanns 396 gram heroin paketerat i bollar av olika storlekar. Dessutom fann polisen knappt tio gram kokain. I 33-åringens bil fann polisen även 46 gram heroin inuti ett armstöd.

Enligt lägenhetsinnehavaren hade han fått 16 000 kronor av en bekant för att förvara heroinet i två dagar, medan kokainet var för eget bruk.

Han erkänner att han hjälpt till att packa om narkotikan och att hans kamrat skulle överlämna en del av partiet till en köpare, men inte att han själv skulle delta i försäljningen.

Tingsrätten anser dock att 32-åringen medverkat till att sälja 50 gram heroin. Han har därför dömts till fem års fängelse och utvisning i fem år för grovt narkotikabrott, medan 33-åringen dömdes till ett år och nio månaders fängelse för narkotikabrott.

Åklagaren Ted Murelius är nöjd med domarna.

– Det här emanerar från en särskild satsning som polisen har haft mot försäljning av bland annat heroin, säger han.

Det här emanerar från en särskild satsning som polisen har haft.

Brand i föreningslokal tros ha varit anlagd

Årsta Föreningslokalen i Dianelunds koloniområde eldhärjades vid tvåtiden natten mot fredagen. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka elden.

Eftersom ett fönster var krossat misstänker polisen att ­branden var anlagd och det rubriceras som mordbrand.

– Branden syntes ända från Södermalmssidan, så den var ganska omfattande, säger Sören Danielsson vid Globenpolisen.