ANNONS

Stort pådrag när 19-åring ljög om kidnappning

Flera polispatruller ryckte ut för att rädda 19-åringen – men larmet var falskt.
Flera polispatruller ryckte ut för att rädda 19-åringen – men larmet var falskt.
Hjälp mig! Jag är kidnappad och ligger inlåst i min egen bils bagageutrymme. Det påstod en 19-årig Vårbergsbo i flera telefonsamtal till sin bror.
Flera polispatruller ryckte ut för att rädda honom – men larmet var falskt.
ANNONS

Det var den 2 december 2016 som 19-åringen ringde sin bror med det dramatiska meddelandet att han kidnappats. Brodern, som fick flera samtal, larmade polisen. Följden blev att polisen ryckte ut med flera patruller.

Det gjorde man helt i onödan. Larmet var falskt. Nu har Vårbergsbon dömts för falskt larm. Genom sina oriktiga uppgifter utsatte han andra människors liv och hälsa för fara, enligt domen. Samtidigt dömdes han också för märkesförfalskning. Han hade nämligen monterat ett annat fordons registreringsskylt på bilen.

19-åringen dömdes även för misshandel, olaga hot och överträdelse av kontaktförbud. Orsaken är att han misshandlat och hotat en kvinna han tidigare haft ett förhållande med. När han belades med kontaktförbud fortsatte han att söka upp kvinnan – både genom sms, telefonsamtal och genom att dyka upp, utanför Filmstaden Sergel.

Södertörns tingsrätt bedömde att de olika brotten sammantagna har ett straffvärde på två månaders fängelse. Eftersom Vårbergsbon bara var 19 år när han begick dem dömdes han till skyddstillsyn. Han ska också betala skadestånd till kvinnan, på 22 400 kronor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.