ANNONS

Över 1000 unga sökte sommarjobb på Södermalm

Plocka skräp, vårda gamla eller måla staket.

900 ungdomar kommer att jobba på Södermalm i sommar.
ANNONS

1350 ungdomar sökte sommarjobb på Södermalm i år. Runt 900 av dem kommer att jobba i till exempel parker, på gruppbostäder eller servicehus i stadsdelen.

– Att det var en sådan efterfrågan på sommarjobb överraskade oss lite, säger Anders Göransson (S) stadsdelsnämndens ordförande.

Sommarjobbarna erbjuds arbete i tre veckor, med lön på 83,50 kronor i timmen för 15-åringarna till 122 kronor i timmen för 19-åringarna. Att få ett sommarjobb betyder mycket, tror Anders Göransson.

– Det är första raden i CV:et. Mitt första sommarjobb i pälshandel i Farsta centrum gjorde att jag fick egna pengar och därmed en individuell frihet. Och så hade jag en referens när jag senare sökte jobb på Konsum. Det gav mig bättre möjligheter.

I fjol fick 874 stycken ungdomar på Södermalm sommarjobb via staden. Det är 451 fler än året innan dess då alliansen styrde staden. Att öka antalet sommarjobb är uttalad satsning från majoriteten. Dock är det en bit kvar till vallöftet att ge alla unga sommarjobb.

– Vi strävar att nå det, vi får se om det blir nästa år eller året efter det, säger Anders Göransson.

Han tycker att förvaltningen gjort ett bra jobb att få fram så pass många jobb, men i framtiden hoppas han att det privata näringslivet hoppar på sommarjobbståget.

– Det är en del där vi har utvecklingsarbete kvar att göra. Även om jag tycker att vi redan ritat om sommarjobbskartan ordentligt.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.