ANNONS

Stort stöd för Farhad

Förra veckan skrev Mitt i om Lidingöbon Farhad som fått ett utvisningsbeslut efter 17 år i landet.

Responsen på artikeln har varit stor och stödet för Farhad fortsätter att växa.
ANNONS

Många har reagerat, kommenterat och delat artikeln på Facebook. Flera har också hört av sig och undrat vad de kan göra för att hjälpa Farhad.

”Det är skandal. Så här behandlar man inte människor”, ”Man blir ständigt bestört över hur myndigheterna agerar” och ”Helt otroligt hemskt”, är bara ett fåtal av de kommentarer som strömmat in på Facebook.

Farhad har förutom Mitt i Lidingö varit i kontakt med flertal andra svenska medier som skrivit om hans fall.

Han har nu också vänt sig till sin tidigare advokat.

– Min gamla advokat ringde och visade intresse för det här ärendet. Fördelen med honom är att han själv varit beslutsfattare på Migrationsverket.

Senaste veckan har varit intensiv för Farhad.

– Jag har pratat med min advokat och suttit i flera långa intervjuer. Sen jobbar jag ju som vanligt, jag har fortfarande mina räkningar att betala. Det är skönt att jobba, då slipper jag tänka på annat, säger han.

Anledningen till Farhad Asadzadehs utvisningsbeslut är att Migrationsverket anser att hans nuvarande tjänst som taxiförare hos Taxi Stockholm inte ”kan anses vara utannonserad”.

Den så kallade utlänningslagen säger att rekryteringsförfarandet måste vara förenligt med Sveriges åtaganden inom Europeiska unionen, vilket innebär att landets egen befolkning och övriga medlemmar i EU/EES och Schweiz ska ha företräde till de jobb som finns ute på marknaden. Tjänsterna ska därför utannonseras både via Arbetsförmedlingen och den europeiska jobbportalen Eures.

ANNONS

– Jag tänker inte lämna Sverige så lätt. Jag har stannat i 17 år och måste kämpa lite längre, men jag vet inte hur det kommer att gå, säger Farhad Asadzadeh.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.