Stort turistmål byggs i hemlighet

Enligt vad tidningen erfar väntar en attraktion som locka både barn- och vuxna i Coops gamla lokaler. Utanför står en av bolagets bilar.
Enligt vad tidningen erfar väntar en attraktion som locka både barn- och vuxna i Coops gamla lokaler. Utanför står en av bolagets bilar.
Hakan Mermer är glad över att äntligen få grannar igen.
Hakan Mermer är glad över att äntligen få grannar igen.
Det har länge varit dött i Coops jättelika lokaler i Fittja. Men på insidan förvandlas de nu, under stort hemlighetsmakeri. Mitt i Botkyrka Salem kan nu avslöja att ett företag håller på att bygga en stor nöjesattraktion.

Inte mycket på utsidan avslöjar vad som håller på att hända. Tidningen får heller inte komma in i lokalerna där arbetet pågår med ett turistmål i två våningar. Men enligt ritningar som lämnats in till kommunen väntar både go-cart, bowling och konferens/möteslokaler i bottenvåningen. På övervåningen ska det bli en rad andra attraktioner och restauranger. Mikael Andreasson som är vd för bolaget bakom vill inte berätta något förrän senare i april.

– Jag avslöjar inget än, säger han.

Bolaget som lämnat in ritningar heter Äventyrslandet i Stockholm/Exploria. Företaget som bildades i slutet av 2014 bedriver enligt Bolagsverket ”gym-, teater-, lek-, musei-, biograf- och äventyrslandsverksamhet, motions- och multisportanläggning samt därmed förenlig verksamhet”.

Ägarna till den lilla restaurangen Basilica som funnits kvar i den jättelika byggnaden ända sedan Coop lade ner 2012 är glada när tidningen kommer in. När den stora attraktionen som ska ta upp större delen av den stora byggnaden öppnar är dock fortfarande hemligt.

– Vi har hört både i maj och i sommar. Vi vet inte, säger restaurangägaren Hakan Mermer.

Mikael Andreasson står också bakom flera andra bolag som bland annat driver Lek- och buslandet i både Örebro och Göteborg, samt ett äventyrsland i Halland.

– Men det här blir något annat, säger Andreasson.

Fakta

Även butikskedja öppnar

Exploria/Äventyrslandet i Stockholm som hyr in sig i på en yta som är flerdubbelt större. Bolaget ingår i koncernen Mikael Andreasson Holding AB.

Andreasson finns även med i nybildade Exploria Food som ska jobba med bland annat restauranger och show- och teaterföreställningar enligt bolagsverket. Företaget är ännu inaktivt.

I augusti öppnar i Fittja även Dollarstore på 4 000 kvadratmeter.