ANNONS

Nu ska statens rådgivare lämna Storvretskolan

Skolinspektionen Storvretskolan
Agneta Kenneberg och Joel Axberg från Skolinspektion lämnar skolan på tisdag. De kom till skolan i februari.
I januari tog Skolinspektionen det historiska beslutet att gå in på Storvretsskolan.
Utvecklingen på skolan som haft stora problem har gått åt rätt håll
På tisdag lämnar Skolinspektionens rådgivare skolan.
ANNONS

Skolinspektionen tog det historiska beslutet i början av januari. Detta efter att länge påpekat stora brister i bland annat tryggheten och studieron.

– Det har gått åt rätt håll och skolan har gjort stora förändringar, säger Agneta Kenneberg som tillsammans med Joel Axberg haft arbetsplats på skolan sedan i februari.

Staten tar över kommunal skola i Botkyrka

Skolinspektionen gjorde den 5 september en ny inspektion på skolan och slutrapport väntar nu. Därefter ska Skolinspektionen fatta beslut om de ska fortsätta med rådgivare eller andra insatser på skolan.

På fredagen var Botkyrkapolitkern Willy Viitala (M) på skolan tillsammans med partikollegan Maria Stockhaus från riksdagens utbildningsutskott och Mats Gerdau som är ordförande i SKL:s utredningsberedning.

– Kan den här metoden vara värd att applicera på fler skolor med liknande problem, säger Willy Viitala som är andre vice ordförande i utbildningsnämnden.

Storvretskolan

Tillförordnade rektorn Lillemor Bergquist samtalar med Maria Stockhaus och Mats Gerdau. Foto: Willy Viitala.

ANNONS

Maria Stockhaus sitter också i Skolinspektionens insynsråd.

– Hur det har fungerat med att Skolinspektionen har två rådgivare på plats och vilka resultat som har uppnåtts är intressant för hela Skolsverige, säger hon.

Utbildningsnämndens ordförande Emanuel Ksiakiewicz (S) kände på fredagen inte till att rådgivarna lämnar just på tisdag. Han har dock sett framsteg på skolan.

–  Vi har pratat med elever. Och det är uppenbart att många elever känt av förändring vilket är mycket viktigt. Det är lugnare i korridoren och lättare att fokusera på skolarbetet, säger han.

Skolinspektionen på plats i Storvretskolan

Rektorn på Storvretskolan får sluta efter kritik

Skarp skolkritik: Botkyrka får böta 800 000 kronor