ANNONS

Här stöttas Sös-personalen med mat från tomma krogar

Södermalm, södersjukhuset. 5 restauranger i Stockholm går samman för att leverera mat till Södersjukhusets personal för att visa uppskattning i deras kamp mot corona.
Många inblandade var märkbart rörda när maten från restaurangerna började levereras till Södersjukhusets personal på fredagen.
För att stötta sjukvårdspersonal i Stockholm i coronatider väljer nu restauranger att dela ut gratis matlådor till personalen på Södersjukhuset.
– Sjukvårdspersonalen går på knäna. Det här är ett sätt för oss att hjälpa till, säger Hakkis Korkmaz som driver Da Peppe Due i Vasastan.
ANNONS

Flera initiativ tas nu för att hjälpa till i samhället i spåren av coronavirusets framfart i Stockholm.

Ramblas i Hornstull, bageriet Kringlan i Nacka och restaurangerna Da Peppe Due och Mother India i Vasastan har nu gått samman för att från fredag och en vecka framåt dela ut gratis mat till sjukvårdspersonal som arbetar på Södersjukhuset. 

Vi kommer dela ut ungefär 100 matlådor per dag, fyllda med pizza, pasta, indiskt, tapas och lite bakverk, säger initiativtagaren Hakkis Korkmaz, restaurangchef på Da Peppe Due.

Stöttar sjukvården med sin mat

Även om hans egen restaurang blöder i dessa tider så tycker han att det är viktigt att stötta sjukvården – som kan göra skillnad.

– Det är det enda jag kan göra just nu. Jag har inget sjukvårdsmateriel som jag kan skänka, men jag kan bidra med mat, säger han.

Södermalm, södersjukhuset. 5 restauranger i Stockholm går samman för att leverera mat till Södersjukhusets personal för att visa uppskattning i deras kamp mot corona.

Koray Korkmaz och Nudar Aziz bär in maten från restaurangerna på fredagseftermiddagen. Foto: Christian Lärk

Klockan 14 på fredagen sågs restaurangerna utanför Södersjukhuset för att lämna över de första matlådorna till personalen.

Det var ett känslosamt ögonblick där såväl sjukvårdspersonal som krögare fick tårar i ögonen och hade svårt att hitta orden.

ANNONS

– Det är viktigt att vi nu ställer upp för varandra så att vi får bukt på det här och kan fortsätta leva som vanligt framöver, säger Hakkis Korkmaz.

”Tacksam för det vi har”

Han är samtidigt optimistisk inför framtiden.

– Vi får vara glada att vi inte lever i krig och fattigdom och försöka vara tacksamma för det lilla vi har just nu, säger han.

stötta södermalm

Vad gör du för att stötta Stockholm under coronakrisen? Vill du tipsa om någon som gör en god insats eller har tagit ett bra initiativ? Tipsa reporter lisa.bonnichsen@mitti.se

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.