ANNONS

Långa straff för knarkhärva med barnkurirer

I vardagsrummet i Sundbybergslägenheten hittades stora mängder amfetamin.
På vardagsrumsgolvet i lägenheten i Sundbyberg låg stora mängder amfetamin.
I knarklyan i Sundbyberg förvarade ligan över 28 kilo amfetamin - droger som distribuerades med hjälp av barnkurirer. Nu döms huvudmannen i knarkhärvan till fängelse i 7 år och 10 månader, och ytterligare åtta personer döms för inblandning.
ANNONS

När polisen slog till mot en lägenhet i Sundbyberg i december i fjol trodde de knappt sina ögon. På en filt i vardagsrumsgolvet, och i köket, låg väldiga mängder rosafärgat amfetamin, omgivet av ett stort antal fläktar som användes för att torka det. I anslutning till lägenheten hittades även en större mängd ecstacy.

Tio personer greps i härvan, bland dem två unga pojkar från Hjulsta, då bara 15 och 16 år, som användes som kurirer för att frakta delar av knarkpartiet till köpare i Göteborg.

Idag föll domen i Solna tingsrätt. En 22-årig man från Kista, som åklagaren har pekat ut som huvudman, döms till fängelse i sju år och tio månader för synnerligen grovt narkotikabrott. Även lägenhetsinnehavaren, en 21-åring från Sundbyberg, döms för synnerligen grovt narkotikabrott och får 4,5 års fängelse.

Omständigheten att ligan använde minderåriga som kurirer för att sälja narkotikan visar på särskild hänsynslöshet, enligt domstolen.

Fyra andra män döms till fängelse i mellan fyra år och tio månader och två år för olika grader av inblandning. Ytterligare en man i härvans utkant får fyra månaders fängelse.

En 50-årig kvinna i Bromma, som åtalats för att ha upplåtit sin lägenhet för förvaring av delar av narkotikan, frikänns.

De två minderåriga kurirerna, idag 16 och 17 år, döms till ungdomsvård.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.