ANNONS

Sänkt straff för kvinna som drog ner vän på spåret

Bredängs tunnelbana.
Misshandeln på t-banespåret i Bredäng upprörde många.
Hovrätten sänker straffet för den kvinna som tvingade ner sin kamrat på t-banespåret i Bredäng, från ett och ett halvt års fängelse till tio månader.
ANNONS

I slutet av juli misshandlade en 21-årig kvinna sin kamrat  vid t-banestationen i Bredäng. Hon slet tag i kamrats hår och tvingade omkull henne på perrongen. Sedan drog hon ner henne på spåret. Där fortsatte hon misshandeln. Hon slet i kamratens kläder och drog hårt i hennes hår.

Tingsrätten dömde 21-åringen till fängelse i ett och ett halvt år, för grov misshandel. Kvinnan överklagade till hovrätten, som nu har ändrat domen.

Hovrättens sänker straffet till tio månaders fängelse och ändrar brottet till misshandel.Till skillnad från tingsrätten anser hovrätten inte att det kan styrkas att den misshandlade kvinnan utsattes för livsfara. Hon var hela tiden en bit från de strömförande skenorna och åklagaren har inte hävdat att spåret var trafikerat när misshandeln ägde rum, resonerar hovrätten.

Hovrätten anser visserligen att angreppet var allvarligt och brutalt. Ändå anser hovrätten att den misshandlade kvinnan inte var så försvarslös eller befann sig i ett så utsatt läge att misshandeln kan anses särskilt rå eller hänsynslös.

Misshandeln, på natten den 26 juli, stoppades när flera personer ingrep.

I förhör har den nu dömda kvinnan sagt att hon blev arg när hennes kamrat ville följa med en kille hem, i stället för att ta sällskap med henne.

 

ANNONS