Det ska ha börjat med att en supporter från Maribor knyckte en banderoll från AIK:s klack, inne på Friends Arena. Då sprang ett stort antal personer från AIK-klacken utmed långsidan för att konfrontera den tillresta slovenska klacken.

Uefa meddelade senare att klubben anmälts till organisationens disciplinära organ för ”oroligheter på läktaren”, pyroteknikanvändning och inkastade föremål.

Nära en miljon i böter totalt

I dag har Uefa, i ett mejl till Fotbollskanalen, bekräftat att AIK straffas med drygt 879 288 kronor i böter för händelserna under mötet på Friends Arena.

Dessutom straffas AIK för pyroteknikanvändning och inkastade föremål i bortamötet med Maribor, vilket ger klubben ytterligare 112 592 kronor i böter. AIK straffas därmed totalt med drygt 991 880 kronor i böter.

Jobbigt läge mot Celtic i EL-kvalet

AIK förlorade dubbelmötet mot Maribor och åkte ut ur Champions League-kvalet. I stället fick man försöka kvala in till Europa League.

Där är man nu framme i play-off, men efter förlust med 0–2 borta mot Celtic i Glasgow på torsdagen krävs en bragdartad insats i nästa veckas returmöte hemma på Friends Arena för att AIK ska nå turneringens gruppspel.