ANNONS

Strålande tider för Sollentuna

Boris Lindström på Sollentuna energi jobbar med att sätta upp årets änglastrutar.
Boris Lindström på Sollentuna energi jobbar med att sätta upp årets änglastrutar.
Julen närmar sig med stormsteg och arbetet med att få kommunen att glittra och glimma är i full gång. Till första advent ska allt julpynt vara på sin plats. Både gator, torg och gallerior ska svida om till julskrud.
ANNONS

Med bara dagar kvar till första advent förbereds nu julpyntet runt om i kommunen. Lagom till Sollentunaborna plockar fram glöggen och lussekatterna på söndag ska kommunen ha draperat gator och torg i julskrud.

– Vi har satt upp de här änglastrutarna i tre år nu, det brukar bli ett par dagars jobb. Men det blir fint, speciellt på Norrvikenleden där det blir två strutar mitt emot varandra, säger Boris Lindström, från Sollentuna energi som tillsammans med Teijo Nornström jobbar för fullt med att få kommunens julpynt på plats.

Sammanlagt ska cirka 200 änglaliknande julstrutar sättas upp, och otaliga blå lampor ska lysa upp mittrefugen på Turebergsleden.

– Julbelysningen ligger på ungefär på samma nivå som föregående år. Vi har inte gjort några förändringar, säger Kamille Taner, parkförvaltare i Sollentuna.

Redan i fredags var julpyntet på sin plats i Sollentuna centrum. Precis som tidigare år pryder dekorationerna stora delar av centrumet.

– Det är väldigt vackert tycker jag själv. Ljusbollarna i Oasen tycker jag speciellt mycket om, säger centrumchefen Carl Isaksson.

Förutom ljusbollarna badar centrumet i ljusdraperier och folierade pelare. Dessutom finns ett ytterligare tillskott i dekorationerna.

– Vi har en ny hyresgäst som flyttar in i början av mars så i den lokalen har vi gjort en linstallation på samma tema som i resten av gallerian, med tre stora skyltfönster, säger Carl Isaksson.

På söndag tänds också den maffiga granen på Turebergs torg. Och lagom till lucia väntas 400 marschaller lysa upp både rondeller och refuger i Sollentuna.

ANNONS

– Första advent ska allt julpynt vara på plats, och sedan brukar vi låta det sitta uppe fram till tjugondag Knut ungefär. Ibland får vi önskemål om att det ska sitta uppe ännu längre, så det kan hända vissa år, säger Kamille Taner.

Har du börjat handla dina jul­klappar?

Metin Ikincisoy, 27, Edsberg.

–  Nej, det har jag inte gjort. Jag brukar inte ha någon direkt plan, utan brukar handla när jag får tillfälle, när jag hittar något eller när det är rea.
Har du börjat handla dina jul­klappar?

Anette
Forsblom, 50, 
Järfälla.

– Nej, jag har inte börjat. Men jag har börjat planera lite grann, främst till de små barnen. Det brukar ofta bli att jag handlar det mesta i sista sekunden.
Har du börjat handla dina jul­klappar?

Christoffer Böök, 33, 
Norrviken.

–  Nej, inte en enda. Jag brukar börja den första december ungefär, sedan brukar jag handla lite då och då fram till julafton.
Har du börjat handla dina jul­klappar?

Anna-Lena 
Lindqvist, 56, jobbar i Sollen­tuna centrum.

– Det är främst på planeringsnivå just nu, men jag har börjat lite smått. I mitten på december brukar jag sätta igång och handla på allvar.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.