ANNONS

Betalade inte arkitekten för sin glasveranda

Annika Strandhäll idrottsminister
Glasverandaritningen till Annika Strandhälls (S) Värmdövilla betalades inte.
Arkitekten som fick i uppdrag att rita en glasveranda till Annika Strandhälls (S) Värmdövilla fick inte betalt för sitt arbete. 18 månader senare lämnades ärendet in som en stämningsansökan till Nacka tingsrätt, skriver Dagens Nyheter.
ANNONS

Efter att DN sökt ministern och hennes sambo med frågor om stämningen ska arkitekten nu ha fått ersättning, enligt Dagens Nyheter.

Samma dag som Annika Strandhäll (S) fick förnyat förtroende som socialförsäkringsminister i den nya regeringen så registrerades ett nytt ärende vid Nacka tingsrätt som handlade om en utbyggnad av en glasveranda till familjens villa på Värmdö.

Fakturerade 19 000

Enligt DN hade en arkitektbyrå skickat in stämningsansökan mot Annika Strandhälls sambo. Ärendet handlar om en obetald räkning på drygt 19 000 kronor för ritningar till ett glasat uterum på 30 kvadratmeter.

Fakturan på ritningen hade förfallodatum 15 maj 2017.

Nekades bygglov

Det blev aldrig någon glasveranda, då kommunen nekade bygglov. Annika Strandhälls sambo ska enligt DN ha tillbakavisat betalningsansvaret och därför inte betalat fakturan.

Efter att Dagens Nyheter sökt ministern med frågor om de obetalda fakturan för ritningen så får de besked om att arkitekten kommer att få betalt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.