Välj ditt område
Modellbyggande till Future City på en tekniklektion på Strandskolan.
Modellbyggande till Future City under en tekniklektion.
Strandskolan vann Future Citys uppsatsdel 2015.
Strandskolan vann Future Citys uppsatsdel 2015.
Säbyskolan i Rönninge vann Bästa Modell i Future City 2016.
Säbyskolan i Rönninge vann Bästa Modell i Future City 2016.

Strandskolan bygger städer för framtiden

Nyheter / Skola Strandskolans åttor deltar i tävlingen Future City för andra gången. Ska de lyckas ta hem vinsten igen med sina idéer för framtidens stad?

Future City är en ämnesöverskridande tävling för årskurs 6-9 som arrangeras av bland andra Lantmäteriet, Sveriges Byggindustrier och Trafikverket. Årets tema är Staden för alla, och Strandskolan har bestämt sig för att tävla för andra gången. 2015 tog de hem vinsten i uppsatskategorin.

Teknikläraren Nasrin Ghavihelm är en av dem som tagit initiativ till att Strandskolan ska delta. Hon tycker att det roligaste momentet i tävlingen är modellbyggandet.

– Eleverna läser först om olika tekniska system så att de förstår hur en stad fungerar och vilka viktiga delar som behövs. När de sedan bygger har de otroligt roligt. De lär sig och provar olika saker. Det har gått jättebra. Eleverna har visat mycket intresse och jobbat hårt, säger hon.

Strandskolan kommer självklart också att tävla i uppsatsmomentet igen, men har inte haft tid att delta i Minecraftdelen i år. I vart och ett av momentet kommer det bästa bidraget att belönas med 5 000 kronor. Skolor som skickar in bidrag i alla tre kategorier tävlar även om att bli Årets Future City-skola och en prissumma på 25 000 kronor.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Sport

Djursholms tjejer är bäst i Sverige

Nyheter

Klart: SL fördubblar biljettkontrollerna

Bostad

Årstafältet får kvarter helt i trä

Nyheter

Kaffets väg till koppen går via Näsby Park

Debaser Medis
Nöje

Debaser stämmer staden: ”Planlöst agerande”

Nyheter

50 supersportbilar invaderar Stockholm