Strandvägen har de dyraste villorna

Tyresös dyraste kvadratmetrar finns ­ofta på Strandvägen.

På en lista över de 100 dyraste försäljningarna ligger nära var tionde på vägen med utsikt över Ersta­viken.

Nio av de 100 villor som gett högst kvadratmeterpris de senaste fyra åren har sålts på Strandvägen. Det visar en genomgång av sålda fastigheter från analys­företaget Värderingsdata.

– Det är väldigt tydligt att Tyresö har sin alldeles egen Strandväg. Nu för tiden är det svårt att hitta något under åtta miljoner på den ­gatan, säger Ankie Björk Harris, kontorschef på Svensk fastighetsförmedling.

Även Bofinksvägen och Breviksvägen på Brevikshalvön har många villor som sålts till kvadratmeterpriser långt över snittet på drygt 35 000 kronor. I vissa fall har priset hamnat på åtmin­stone det dubbla jämfört med snittet för topp 100 i hela kommunen.

Trollbäcken med sina goda kommunikationer är enligt Ankie Björk Harris fortfarande hett, men Strand, Brevik och Raksta ökar kraftigt i popularitet.

– Familjer från innerstan och Hammarby sjöstad upplever ofta att de gör fynd i Tyresö. De kliar sig i huvudet och tar sig en funderare på om köerna på Tyresövägen kommer att minska när ett tredje körfält byggs, säger hon.

– Många är också intresserade av att ha en bra skola i närheten och de har hört att det är lättare att få plats på bra skolor i östra Tyresö än i Trollbäcken, säger hon.

De enskilda villor som under den undersökta fyraårsperioden toppar listan över dyraste kvadratmetrarna finns på Brevikshalvön, i Trollbäcken och i Vissvass.