Nu kan du streama film från bibblan!

På Viddla.se kan du nu logga in med ditt bibliotekskort och streama film – helt gratis.
På Viddla.se kan du nu logga in med ditt bibliotekskort och streama film – helt gratis.
Järfällas bibliotek har anslutit sig till streaming-tjänsten Viddla. Det innebär att alla med ett lånekort och pinkod kan streama film gratis via bibliotekets hemsida.

– Allt fler människor använder digitala medier idag, något vi ser tydligt hos oss då lånen av fysiska cd och filmer minskar. Det är väldigt roligt och viktigt för oss att nu kunna erbjuda film på samma sätt som bibliotekets övriga utbud, säger Birgitta Vinnå, bibliotekschef i Järfälla, i ett pressmeddelande.

Efter att biblioteket anslutit sig till en streaming-tjänst kan du nu låna film till din dator, platta eller mobil, utan att ens behöva gå till biblioteket. På Viddlas hemsida kan Järfällabor logga in med ett lånekort från Järfällas bibliotek, och välja mellan över 500 olika filmer.

Men tjänsten är inte helt obegränsad – man har möjlighet att låna sex filmer per månad, och efter att man lånat en film måste den ses inom 48 timmar. Vad är det då för filmer? Ganska blandat. Allt från Utvandrarna till Emil i Lönneberga. Men också nyare film som den kritikerrosade The Big Sick och The Salesman som vann en oscar för bästa utländska film.

Järfälla blir den andra kommunen i länet efter Danderyd, vars bibliotek ansluter sig till en streamingtjänst.